Filmpremiere: “Reunion – ti år etter krigen”

Medieoperatørene og Norges Fredsråd inviterer til premiere på filmen ”Reunion – ti år etter krigen” på Vika Kino (Sal 2) Ruseløkkvn. 14 (v. Konserthuset) i Oslo, fredag 17.juni, klokken 1800.

Filmen bygger på regissør Jon Haukelands tidligere dokumentar “Før bombene falt” fra 1999, om en gruppe serbiske og albanske studenter fra Kosovo som møttes på et dialogseminar rett før krigen. Ti dager etter møtet startet NATO bombingen av Kosovo og Serbia, og deltakerne forsvant i krigens kaos.

Ti år senere møtes de igjen, og for første gang får de se filmen om seg selv. Dette utløser en psykologisk prosess hos både vinnerne og taperne av krigen. Splittelsen blir enda større når konfliktene kommer på bordet, men gjensynet med fortiden gjør at deltagerne for første gang opplever å ha noe til felles med fienden. Når møtet går mot slutten utløser dette et overraskende vendepunkt. Filmen skildrer også Steinar Bryn fra Nansen Fredssenter og hans bruk av dialog i forsoningsarbeid.

Filmen hadde førpremiere 21.januar, 2011 under filmfestivalen i Tromsø, og er valgt som åpningsfilm under filmfestivalen i Grimstad 15/6 2011. Filmen skal vises på filmklubber i Norge, er en del av den kulturelle skolesekken (DKS) og vil også bli vist på NRK til høsten. Filmen blir også satt opp på kino flere steder i landet.

Deltakere fra Kosovo vil være tilstede. Etter fremvisningen av filmen vil det være premierefest på Fugazi i Tordenskioldsgate 3, mellom Ferner Jacobsen og Blomqvist.

For mer informasjon, se filmens hjemmeside: http://mop.no/reunion/

Arrangementet er lukket, men tirsdag 21. juni vil det være åpen visning med påfølgende debatt.
Vennlig hilsen,

Medieoperatørene – http://mop.no/ og Norges Fredsråd – https://www.norgesfredsrad.no/