Nord-Koreas diktator – spontan og uberegnelig.

729x[1]– Et atomvåpen i hendene på Kim Jong-un er uakseptalbelt. Utsagnet fra USAs utenriksminister John Kerry kommer i forbindelse med henrettelsen av Nord-Koreas diktatoronkelen, Jang Song-Thaek. – Vi vet i dag lite om den unge diktatoren Kim Jong-un, men vi kan allikevel lese mye fra denne henrettelsen, uttaler Kerry i sitt intervju med ABC News.

Denne typen atferd fra Nord-Koreas unge diktator indikerer at han er spontan, uberegnelig i tillegg til at han har et behov for å markere sin stilling i maktstrukturen.  – Han eliminerer enhver potensiell utfordrer og gjør det på en hensynsløs måte, sier Kerry.

Kerry sammenligner videre Kim Young-un sin oppførsel med Iraks tidligere president, Saddam Houssain. Bildene fra pågripelsen av diktatorens onkel viser en fullsatt sal som sitter urørlig. Houssain plukket ut folk fra møter  – de som satt igjen turte ikke å bevege seg eller foreta seg noe, sa Kerry i sitt intervju.

At en som Kim Jong-un muligens besitter atomvåpen er uakseptabelt. Ustabiliteten rundt Nord-Koreas atomlagre markerer også behovet for at Russland, Japan og Sør-Korea står sammen når det gjelder atomspørsmålet rundt Nord-Korea.

Les artikkelen her