Medlemsmøte: Fred- og forsoningsarbeid i praksis – med palestinske Bassam Aramin og israelske Rami Elhanan.

Mange har sikkert allerede fått med seg Norgesbesøket til Bassam Aramin og Rami Elhanan.

Rami Elhanan er israelsk jøde fra Jerusalem. Han har avtjent israelsk verneplikt og var stridende soldat under Jom Kippur-krigen i 1973. Bassam Aramin vokste opp i Hebron. Han var palestinsk frihetskjemper og har sonet 7 år i israelsk fengsel. Ramis 13 år gamle datter, Smadar, ble drept av Hamas i en selvmordsbombe i 1997. Samme år ble Bassams 10 år gamle datter, Abir, skutt og drept av en israelsk soldat. Med tiden har Rami og Bassam lært å lytte til hverandre, forstå hverandre og trøste hverandre. De er venner mot alle odds.

Vi har glede av å invitere til et internt medlemsmøte med Bassam Aramin og Rami Elhanan på Kvekerhuset, hvor Norges Fredsråd holder til. De ønsker å ha en samtale med fredsaktivister om fred- og forsoningsarbeid i praksis, og da stiller vi selvfølgelig opp.

Sted: Kvekerhuset, Grønland 12

Tid: Onsdag 28. februar klokken 09.00 – 10.30

Påmeldingsfrist: 22. februar

Påmeldingsskjema.

Vi stiller med kaffe og noe å spise på.

Viktig:

  • Hver medlemsorganisasjon kan i utgangspunktet melde inn 3 deltakere. Dette for å sikre spredning og lik tilgang for alle medlemsorganisasjonene våre. Så må dere bare ta kontakt med oss når datoen nærmer seg, hvis det skulle være ønskelig å sende flere fra deres egne organisasjoner. Da vil vi ha god oversikt over tilgjengelige plasser.
  • Hold spørsmål korte. Vi anbefaler alle å bli med på arrangementer i forkant i regi av enten Nobels Fredssenter eller Melahuset. Dette for at samtalen med Bassam og Rami blir så fruktbar som mulig, og flest mulig slipper til.

For spørsmål, send mail til post@norgesfredsrad.no