Markering foran Stortinget: #OmkampForSyria

Lørdag 12. september kl. 13:00 arrangerer vi sammen med Nansen Fredssenter og Olaf Thommessen stormarkering på Eidsvolls plass for en mer human og rettferdig asylpolitikk!

Vi står nå midt oppi den største humanitære krisen siden andre verdenskrig. Stortinget har vedtatt at 8000 kvoteflyktninger skal få bosette seg i Norge i løpet av de neste 3 årene – det er like mange som Ungarn mottar ukentlig! Flyktningekatastrofen øker for hver dag som går og støvet har allerede lagt seg over et forlik som leverer for lite, for sent. Hvis du mener det er på høy tid at Norge tar et mye større humanitært ansvar og hever mottaket av antall flyktninger, oppfordrer vi deg til å delta på markeringen førstkommende lørdag!

Et tydelig velkommen til flyktningene er særlig viktig i innspurten av det norske kommunevalget, hvor solidariteten som har blomstret opp over hele landet må gjøres hørt og kommunene må sterkere på banen. Norges befolkning har vist stort engasjement og medmenneskelighet ovenfor de flyktningene som allerede har kommet til landet vårt – vi etterlyser det samme fra politikerne og oppfordrer til initiativ for en mer helhetlig norsk og europeisk flyktningpolitikk!

På den europeiske dagen for flyktninger 12. september inviterer vi derfor alle til å delta på markeringen i solidaritet med de syriske flyktningene og for å vise Stortinget at vi krever en mer human og rettferdig fordeling av ansvar for dagens flyktninger NÅ!

Appeller ved:
Olaf Thommessen
Hedda Bryn Langemyr, leder for Norges Fredsråd
John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International Norge
Knut Andreas Lid, Caritas
Sara El-Hasan, Sentralt Ungdomsråd

Musikk:
Charlotte Kvale
Marte Wulff

Møt opp klokken 13:00 og stå sammen for en omkamp for Syria på Stortinget. Det norske folk har talt, nå må vi få med politikerne. Vel møtt!

Vi oppfordrer andre organisasjoner, lag og grupper til å tilslutte seg markeringen.

Del ut denne på en kafe, over middag med noen venner, på debatt, i en bursdag, på arbeidsplassen din eller hvor ellers du måtte ferdes frem til lørdag kl.13! Vel møtt til stor folkeaksjon!
Del ut denne på en kafe, over middag med noen venner, på debatt, i en bursdag, på arbeidsplassen din eller hvor ellers du måtte ferdes frem til lørdag kl.13! Vel møtt til stor folkeaksjon!