Lysmarkering for Nobels fredspris 2020!

Norges Fredsråd og FN-sambandet inviterer til feiring av årets fredsprisvinner: Verdens matvareprogram! I stedet for det tradisjonelle fakkeltoget blir det i år lysmarkering, både lokalt i Oslo og digitalt.
Dette arrangementet skal være et lyspunkt i det utfordrende året 2020. Vi ønsker å feire og hedre Verdens Matvareprogram og deres livsviktige arbeid, og samtidig markere at vi står sammen om veien videre til 2030 – når FNs bærekraftsmål skal være møtt.

I OSLO SØKER VI 200 PERSONER
som kan være med å danne en lyslenke i sentrum, slik at vi på en korona-vennlig måte kan lyse opp byen. Ta med lommelykt, hodelykt, mobil eller annet dere har liggende. Det blir underholdning, vi deler ut stilige munnbind og sørger for at alle holder 1-meteren. Er du med?

BLI MED PÅ LYSMARKERINGEN HJEMMEFRA:
For vi vil ha med hele Norge på denne markeringen! Noen måter å feire årets vinner hvis dere ikke kan være med på lyslenke: Tenn et lys, tegn FNs bærekraftssirkel (kanskje et korona-prosjekt med barna?), eller lag bærekraftssirkelen som årets julepynt? Det viktigste er at dere deler bildene med oss! Enten i arrangementet her, på melding eller ved å tagge oss i sosiale medier. Bildene kan bli brukt i video som overleveres til Verdens matvareprogram i etterkant.
—-
I følge FNs 2. bærekraftsmål skal vi innen 2030 utrydde sult, oppnå matsikkerhet, bedre ernæring og fremme bærekraftig landbruk – kjernen i arbeidet til Verdens matvareprogram. Kampen mot sult er også tett knyttet til kamp for langsiktig og stabil fred verden rundt.
Og i 2020 har korona-pandemien overskygget det aller meste. Antallet rammet av sult og ekstrem fattigdom i verden har økt betraktelig. Det er nå over 890 millioner mennesker som er underernært, i underkant av 10 prosent av verdens befolkning.
Vi håper så mange som mulig vil være med å feire fredsprisvinneren, og vi har stor tro på at dette kommer til å bli en sterk og minneverdig opplevelse for alle som velger å delta.