Foredrag om ikkevoldelig motstand i Palestina

Palestinakomiteen i Oslo, Fellesutvalget for Palestina og KFUK-KFUM Global inviterer til et møte om ikkevoldelig motstand på Vestbredden tirsdag 1. november 2011 kl 19.00. Møtet ønsker å fokusere på det arbeidet til organisasjonen Palestinian Solidarity Project på Vestbredden, samt det ikkevoldelig motstandsarbeidet i landsbyen Niilin, og utfordringer forbundet med dette.

Innledere:

Mousa Abu Maria: Mousa er leder for Palestinian Solidarity Project(PSP) som har en rekke prosjekter i og rundt landsbyen Beit Ommar, utenfor Betlehem på Vestbredden. Mousa vil snakke om PSP og arbeidet de gjør. Han vil ta opp problemer de møter i hverdagen, som vannproblemer, barnearrestasjoner, ikkevoldelig motstand, nærvær av soldater og bosettinger, fremtiden til ikkevoldelig motstand i Palestina og hvordan den arabiske våren kan hjelpe de til å styrke deres arbeid på Vestbredden. Det blir nok også naturlig å trekke inn FN avstemmingen ettersom dette er tema om dagen.

Saeed Amireh: Saeed er aktiv i motstandsarbeidet i Nilin og har akkurat vært i Sverige for å redigere en film. Han vil vise snutter fra filmen under møtet for å gi et oppriktig inntrykk av hvordan situasjonen utspiller seg her.

Møtet vil være på engelsk.

Vi minner også om lunsjmøte med Mousa Abu Maria og Saeed Amierh på SV-fakultetet på Blindern samme dag, 1. november, klokken 12.00.
Velkommen!

Palestinakomiteen i Oslo
Fellesutvalget for Palestina
KFUK-KFUM Global