24. februar: Markeringer for Ukraina over hele landet

Fredag 24. februar er det ett år siden Russland gikk til angrepskrig på hele Ukraina. Krigens brutaliteter har rammet Ukraina med en historisk kraft Europa ikke har sett på mange tiår, og det har ikke blitt drept flere sivile og militære på europeisk jord siden 2. Verdenskrig.

 

Krig er forakt for liv, og et av Europas største og mest folkerike land er offer for en brutal angrepskrig. Norges Fredsråd er tilsluttet fakkeltoget og solidaritetsmarkeringen “365 dagers motstand – Unite with Ukraine”, arrangert av Den ukrainske forening i Norge, Den ukrainske ambassaden i Norge og Norsk-Ukrainsk Venneforening.

 

  1. februar skal markeres over hele verden under parolen #UniteWithUkraine. Det arrangeres likeså solidaritetsmarkeringer over hele Norge. Se på listen under om det er et arrangement der du bor. 

 

Praktisk info

Markeringen begynner 17.00 på Eidsvolls plass (foran Stortinget). Fram til 17.30 vil det være appeller, før man går videre i fakkeltog 17.45. Hele sekretariatet til Norges Fredsråd vil delta i markeringen, ønsker dere å gå sammen med oss send mail til post@norgesfredsrad.no

Oslo

https://fb.me/e/2bNuyLX3q

Drammen

https://fb.me/e/38U1m6Sw3

Stavanger

https://fb.me/e/38nravfXl

Molde

https://fb.me/e/2ulqFZlVV

Ålesund

https://fb.me/e/5dnJi6NaH

Fosnavåg

https://fb.me/e/2wd0ZXygd

I Harstad, Gloppen, Bergen, Egersund, Haugesund, Vennesla, Kristiansand og Lillesand er arrangement under planlegging.


 

Vi kan også anbefale SmåRådinas markeringer 365 days of War, som er en del av en verdensomspennende anti-krigsmarkering særlig for russere og russisk diaspora mot krigen. 

 

Oslo

https://fb.me/e/4iRYZ0tOe

Bergen

https://fb.me/e/8Ov5SHlWL

Trondheim

https://fb.me/e/3YOEu3C1g

Tromsø

https://fb.me/e/5BjBW6xuT

Kirkenes

https://fb.me/e/2jSkMZQnw

 

Bli med og vis din støtte til Ukraina! #SammenMedUkraina #SlavaUkraini