Nansen Dialog-nettverket – nok en gang nominert til Nobels fredspris!

Fristen for å nominere kandidater til Nobels fredspris gikk ut i helgen. Spesielt gledelig er det at en av våre medlemmer, Nansen Dialog-nettverket, ble offisielt nominert for sjette år på rad. Denne gangen ble de nominert av utdanningsministeren i føderasjonen Bosnia-Hercegovina, Damir Masic, og professor i kriminologi, Nils Christie. Norges Fredsråd gratulerer!

Leder for prosjektet, Steinar Bryn, sa etter fjorårets nominasjon at det bør være lov å håpe på en pris etter fem år som kandidat til Nobels fredspris.

I dag består Nansen Dialog-nettverket av ti Nansen Dialog-sentre på Balkan, i tillegg til Nansen Dialog-grupper rundt om i norske kommuner med lærere, politikere, advokater og journalister. De driver også Nansen-skoler på Balkan.

Nesten 3000 personer fra tidligere Jugoslavia har møttes gjennom Nansen Dialog-prosjektet for å skape tillit og lære seg å samarbeide.

Nansen Dialog driver møysommelig forsoningsarbeid som nå begynner å gi resultater. Som Steinar Bryn sier: «Å bygge fred er et generasjonsarbeid. Vi bygger fra grasrota og opp. Det tar tid». 

Les hele intervjuet med Steinar Bryn etter fjorårets kunngjøring her.