Hva skjer i Mali? Fagfrokost med Morten Bøås

Med mandat fra FNs sikkerhetsråd, har franske styrker siden søndag 13. januar bombet mål i den nordlige delen av Mali, der islamistiske grupperinger har hatt kontroll siden statskuppet i mars 2012. Mer enn 120 mennesker er drept siden flyangrepene startet sist helg. 

Hvordan kan vi best forstå det politiske grunnlaget for militærintervensjonen? Hvem er de ulike involverte aktørene? Hvorfor ønsker islamistene i nord selvstyre? Hvilke konsekvenser vil angrepene ha for den allerede ustabile Sahel-regionen? 

Til å belyse noen av disse spørsmålene, inviterer Norges Fredsråd til fagfrokost med Morten Bøås, FAFO-forsker, på Fredshuset i Møllergata 12, torsdag 24. januar kl 08:30.

Morten Bøås (Dr.polit) er seniorforsker ved Fafos institutt for anvendte internasjonale studier. Han har publisert en rekke fagartikler og bøker om Afrikansk politikk og konflikter, og om multilateral utviklingspolitikk og anses som ekspert på Vest-Afrika. 

Ankomst: Fredshuset ligger i Møllergata 12, i 7 etg. Like ved Youngstorget. Inngangen til Fredshuset ligger rett ovenfor Justisen og Sosialen.

Det vil bli gratis frokostbuffé.

Link til invitasjonen på Facebook: http://www.facebook.com/events/413929852014970/

Del gjerne invitasjonen til andre interesserte!

For spørsmål ta kontakt med Norges Fredsråd: inger@norgesfredsrad.no 

Velkommen!