GRATULERER ICAN!

Norges Fredsråd gratulerer ICAN – Den internasjonale kampanjen for et forbud mot atomvåpen – med fredsprisen! Få har prestert mer for fred det siste året. Dette er en pris til alle de som i årevis har kjempet for et forbud mot atomvåpen. 10. desember arrangerer vi også i år fakkeltog til ære for en velfortjent vinner!

Norges Fredsråd støtter helhjertet årets Nobels fredsprisvinner. International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) har arbeidet utrettelig for å få på plass det internasjonale atomvåpenforbudet som omsider med overveldende flertall ble vedtatt i FN i år.  

Dette er en viktig og solid pris som viser den avgjørende rollen sivilsamfunnet har spilt i denne prosessen, men også i andre våpenregulerende internasjonale avtaler.

– Årets fredspris er et tydelig signal til atomvåpenstatene og NATO om at resten av den siviliserte verden ikke aksepterer deres manglende vilje til å ruste ned, sier Tuva Grimsgaard, fungerende daglig leder i Norges Fredsråd.

Norges Fredsråd gratulerer fredsprisvinneren og ønsker velkommen til tidenes fakkeltog for ICAN gjennom Oslos gater 10. desember!

Mer informasjon om fakkeltoget på Facebook.