Deichman Bjørvika inviterer: Å avslutte en krig

KAI EIDE // INGER SKJELSBÆK // ODA ANDERSEN NYBORG

En samtale arrangert av Deichman Bjørvika

 

Er det mulig å håpe på fred? Og hvordan ser i så fall den ut?
 

BILLETTER

Billettene blir tilgjengelig én uke før samtalen, tirsdag 10. januar kl. 08.00.

Bestill her: https://deichman.hoopla.no/sales/event/3274118029

 

Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før.

 

OM SAMTALEN

En krig kan tilsynelatende bryte ut fra en dag til en annen. Å skape fred tar lang tid og krever mye jobb fra mange. Alle ønsker seg fred. At lidelsen tar slutt, og at barn og voksne i Ukraina igjen kan leve trygt midt i Europa og ikke frykte for eget eller andres liv. Hvordan kan vi igjen få fred på europeisk jord? Hva slags situasjon og arbeid krever det?

 

Frykten for krig her hjemme har økt, i tillegg griper konsekvensene av krigen i Ukraina inn i stadig flere aspekter av våre liv. Folk føler seg utrygge og maktesløse. Våre eksperter er gode på fred, slik Norge er kjent for fredsarbeid og konfliktløsning ute i verden.

 

Du møter: Kai Eide, tidligere politiker og diplomat, og Inger Skjelsbæk, senterleder og professor på Senter for Tverrfaglig Kjønnsforskning ved Universitetet i Oslo.

 

Ordstyrer er Oda Andersen Nyborg, daglig leder i Norges Fredsråd. Nå deler de sin kunnskap med oss så vi sammen blir litt klokere, og med det også kan føle oss litt tryggere.